Иван Тотев за бул. „Северен”: Дано му прережем лентата до края на мандата, ако не – чакам да ме поканят

Автор: Ива Модова 7397
Иван Тотев за бул. „Северен”: Дано му прережем лентата до края на мандата, ако не – чакам да ме поканят

„Работата по булевард „Северен” се бави. Причината е, че не можем да затворим булевард „България”, поради силния трафик. Организацията на движението е такава, че в момента коли преминават, а в същото време строителните дейности продължават. Надявам се, докато съм още кмет на Пловдив, да прережем лентата”, заяви кметът на града Иван Тотев в връзка с изграждането на новия булевард в Пловдив.

По думите му трасето е напълно довършено, осветлението е монтирано и пуснато. В момента работниците са съсредоточени в изграждането на кръговото кръстовище и връзките към моста на Адата.

„Ако все пак не успеем да го довършим до 3 ноември, това може да е първият проект, на който ще се пререже лентата от новия градоначалник. Надявам се да ме поканят. Помните, че поканих Славчо Атанасов на откриването на Четвъртък пазара”, допълни Тотев.

Припомняме, че по първоначални планове, движението по новия булевард трябваше да се пусне в средата на октомври. В момента по трасето на практика се минава, но все още пътят не е въведен в експлоатация.

Отсечката от Брезовско шосе до моста на Адата е с изградени джобове за спирки, паркоместа, поставено е и уличното осветление. Обектът струва около 10 милиона без ДДС и е част от финансирате по 30-милионния заем. Новата артерия ще е широка 34,50 метра - с три ленти по 3,50 метра, средна разделителна ивица 2 метра и тротоари с велоалея. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина