Идея за нова улица в Кършияка: Ще намали трафика по основните артерии

Автор: Ива Модова 7743
Идея за нова улица в Кършияка: Ще намали трафика по основните артерии

Има идея за нова улица в район „Северен”. Това предложение се лансира в последните два дни сред жителите на квартал Кършияка в Пловдив. Тя ще свързва улица „Брезовска” и булевард „Цар Борис III Обединител” и от него по-лесно ще се стига до Брезовско шосе.

Това предложение е публикувано от кмета на район „Северен” Стоян Алексиев, като хората от квартала ще трябва да решат дали инвестицията и предложението би било ефективно. Пловдивчани ще могат да дадат своя вот до края на месеца, а след това ще се вземе окончателното решение.

Идеята е квадрата, заключен между бул. „България”, улица „Васил Левски”, булевард „Дунав” и булевард „Цар Борис Обединител” да има излаз към последният булевард. Освен това, трафикът ще бъде облекчен, както и по-лесна ще бъде комуникацията между квартала и Брезовско шосе.

Пробивът ще стане по улица „Билото”, покрай паркинга на жилищната сграда на бул. „Цар Борис III Обединител” 16 Б.  Това е единственото широко пространство, което позволява подобна реконструкция.

Все още не е обсъждано по какъв начин ще се регулира новата улица, тъй като последната дума имат пловдивчани.

Самата улица „Брезовска” пресича булевард „България”, започвайки от „Гранд хотел” и свършваща в недостроената сграда, която бе предвидена за бъдещо кметство на район „Северен”.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина