Година след поставянето ѝ: Премахват незаконна маркировка в Кършияка

Автор: Деница Иванова 3040
Година след поставянето ѝ: Премахват незаконна маркировка в Кършияка

Премахват незаконна маркировка на основна улица в Кършияка. Това се случва година след като бе разчертана. До медията ни бе изпратен сигнал от живуща на ул. „Оборище”, която сподели, че пред въпросната маркировка има новопоставен знак за забранено паркиране, който изненада жителите в района. Според тях той е ненужен и има някаква грешка, тъй като съвсем скоро начертаха новата маркировка, а по този начин знакът ограничава живущите от паркоместа, пише trafficnews.bg.

Оказва се, че незаконна в случая е маркировката, като на въпросната улица само преди година бе променена организацията за движение и бе разпечатана нова маркировка. Тогава голяма част от живущите на улицата и в района протестираха срещу новата организация, като екипът ни отрази протестните им действия.

Паркоместата бяха разчертани в северната страна на улицата, а години наред хората паркираха в южната част, като по този начин се сътвори истински хаос.

Директорът на ОКТ заяви, че новопоставеният знак съответства на одобрените при тях документи, като проектът за зоната и конкретното паркомясто е съгласуван с КАТ. Той е поставен, пред въпросното паркомясто, тъй като то пречи на водачите да влизат в гаража, който се намира точно срещу него.

Същият знак е поставян на допълнително обсъждане, преди неговото приемане, от част от заинтересованите страни. Оказва се, че в конкретния случай не са изпълнени нормите, касаещи минималните отстояния, за да се уреди това място за паркиране.

Георги Стоилов ни увери, че сигналът е предаден до ОД на МВР- Пловдив, като ще се опитат да установят извършителя на маркировката и тя ще бъде демаркирана или поправена в кратък срок.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина