Ежедневни тапи заради ремонта на Рогошко шосе, колите пъплят по 40 минути, за да стигнат до Пловдив

Автор: Соня Желязкова 2660
Ежедневни тапи заради ремонта на Рогошко шосе, колите пъплят по 40 минути, за да стигнат до Пловдив

Тежки задръствания посрещат всеки ден пътуващите до Пловдив заради ремонта на Рогошко шосе. За това сигнализират жители на съседни населени места, които откакто трасето е частично ограничено за движение, се придвижват значително по-бавно до областния град.

Един от най-натоварените участъци се попада в началото на ремонтните дейности, близо до границата с Община Марица. Пътуващите от разклона на Скутаре, както на Скобелева майка, откъдето сега минава един от възможните маршрути за влизане в Пловдив, пише trafficnews.bg.

„Всяка сутрин ни отнема около 40 минути, за да изминем 15 км. Всички села след Скутаре са принудени да се влеят в този трафик, който беше утежнен дори преди ремонта на Рогошко шосе. Кошмарно е и дори няма подсигурена полиция, както се говори“, коментира читател пред TrafficNews.

Припомняме, че от 19 февруари отсечката от границата с Община Марица – отбивката за Околовръстното шосе, в посока Пловдив до ТИР паркинга в Пловдив е затворена и се ремонтира. По прогнози на община Пловдив е възможно дейностите да приключат предсрочно и финалът им да е в края на април. Въпреки това крайната дата за завършване на участъка е 19 юни. През това време там ще бъде извършено изгребване на съществуващия път, изграждане на нова основа и поставянето на три слоя асфалтова настилка. Дейностите ще бъдат обезпечени с авансово плащане от 11 млн.лв., заяви преди дни пред медии зам.-кметът по строителство инж. Тошо Пашов.

Дотогава жители и работещи в района на населени места около Скутаре ще трябва да се сблъскват с тежък трафик. Те изразяват мнение, че ако бъде пуснат влак, който да обслужва пътниците рано сутрин, проблемът може да бъде частично решен.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина