Екшън в Пловдив! Полицаи хванаха в крачка крадци, единият се хвърли в Марица

Автор: Plovdiv Now 1980
Екшън в Пловдив! Полицаи хванаха в крачка крадци, единият се хвърли в Марица

Двама младежи бяха задържани от полицията заради кражба. 26-годишен мъж и 16-годишният му съучастник са хванати, докато свалят акумулатор на автомобил, с намерението да го задигнат. За да осуети проверката, по-възрастният се хвърлил в река Марица, като в опит да я преплува, едва не се удавило.

Сигналът постъпил в Трето РУ Малко след 23:00 часа снощи. Според информацията по бул. "Марица" се чупели стъкла автомобили, за да бъде извършена кражба оттях. На място били изпратени два полицейски патрула, които хванали в крачка извършителите.

Униформените задържали 16-годишния младеж в момент на разбиване на странични стъкла на паркирано превозно средство. Съучастникът му обаче опитал да избяга, като се хвърлил в реката след кратка гонитба с униформените, съобщават от полицията.

Последвала гонка, като за предотврати задържането си, мъжът скочил в река Марица, за да я преплува. Попаднал в дълбока част от нея и започнал да се дави, но намесата на униформените предотвратила фаталния изход. Младият мъж бил изваден от коритото на реката и отведен в полицейски арест.

В хода на предприетите процесуално-следствени действия и извършения оглед на автомобилите е установено, че са разбили странични стъкла на 4 превозни средства с марките- Киа, Фолксваген шаран, Ауди и Рено. Акумулаторите на автомобилите били с демонтирани клеми, подготвени за сваляне.

Задържаният мъж е от Старозагорското село Гълъбово и е стар познайник на полицията. Справка в масивите на МВР показва, че има 10 криминални регистрации за извършени кражби.

16-годишното момче е от Пловдив, към момента няма други криминални прояви. Криминалисти от районното управление продължават своята работа по документиране на престъплението в хода на започнатото досъдебно производство.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина