Допълниха парк “Моливчета“ в „Северен“ с нов „Горски кът“

Автор: Plovdiv Now 18219
Допълниха парк “Моливчета“ в „Северен“  с нов „Горски кът“

Поредно облагородяване на кът за отдих „Моливчета", находящ се западно от пешеходен мост откри днес администрацията на район „Северен" , съвместно с бригада „Нова градина Пловдив-2019"- гражданско обединение за обществено полезна дейност.

Под мотото „Заедно една година" премина днешното мероприятие, което включваше основно почистване на парковото пространство, пребоядисване на пейките в ярки цветове и откриване на новия  „Горски кът", включващ маса с четири пейки, изработени от бетон, както и горски атракции. Облагороденото пространство е подходящо за пикник на открито или почивка.

Районната администрация изгради настилката от вибропресовани тротоарни плочи и градински бордюри с размер 15 кв.м., а бригада „Нова градина Пловдив-2019" е дарител на  съоръженията.

Лентата на новото съоръжение прерязаха Лариса Кътова – и.д кмет на района  и Магдалена Данчева- ръководител на бригада „Нова градина Пловдив-2019"- гражданско обединение за обществено полезна дейност. Гост на мероприятието бе Стефан Стефанов – изпълнителен директор на фондация „Старият бряст" гр.Сливен.

„Кътът за отдих „Моливчета", който виждаме днес ни показва нагледно резултата от ползотворното съвместно сътрудничество между граждани и администрация, и то само за една година. Това е една успешна формула за работа и се радвам, че стартира именно в район „Северен".  Скоро предстои в парка да бъде изградено допълнително лед осветление по централната алея." – коментира Лариса Кътова.  

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина