Директорът на пловдивската гимназия за боклуците в двора: След всяко почистване пак е постарому

Автор: Ива Модова 5831
Директорът на пловдивската гимназия за боклуците в двора: След всяко почистване пак е постарому

„От години жителите на ромската махала използват двора на училището и прилежащите към него пространства за сметище. Въпреки намесата на районната администрация, порочната практика продължава”, така коментира директорът на Професионалната гимназия по текстил, чийто двор е превърнат в бунище на ромската махала Армана.

Михаил Казанджиев заяви, че прилежащият двор към училището е отделено с два УПИ-та. Едното от тях – близо 7 декара е именно пространството, което е „превзето” от жителите на махалата.

„Останалата част е оградена с висока ограда, но в задната част на сградата тя е изкъртена. Там може да намерите мебели, стара посуда и всичко, което е ненужно. Към момента нямаме финансовите средства. Имаме обаче готов проект за освояването на тези 7 декара, които са буренясали и пълни с боклук. Става дума за универсална спортна зала”, заяви пред наш репортер Михаил Казанджиев. Относно бунището, той многократно е имал срещи с районния кмет. Организирани са били акции, както и периодични почиствания, но след общинските служители, всичко се връща постарому.

„Влиза фадромата, изчиства се, но до вечерта пак е същото. Имам уверението на районния кмет – Стоян Алексиев, че на пролет ще бъде затворен незаконният път, който свързва  улица „Никола Беловеждов” с ромската махала. Имаме и организирана нова акция на пролет за почистване”, допълни директорът на гимназията.

След поредното премахване на сметището, ще бъде поставено видео наблюдение.

„Закупили сме камери, които ще монтираме и ще следим за нарушителите. Ще се поставят и предупредителни табели. Надяваме се, че ще спре порочната практика след всичките предвидени мерки, които сме планували”, завърши Казанджиев.

Междувременно Районна прокуратура се зае със случая, свързан с нерегламентираното изхвърляне на смет. От държавното обвинение са разпоредили проверка по Закона за съдебната власт. 

Тя е възложена на кмета на Община Пловдив. В хода на проверката трябва да се установят причините за възникване на нерегламентираното сметище в гимназията и около нея.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина