Дилърът, който опита да запали трева и амфетамин в гараж в Кършияка, е откаран с линейка в токсикологията. По време на преследването той се е затворил в метален гараж под кооперация, в който е съхранявана дрогата. Припомняме, че инцидентът стана зад начално училище „Христо Ботев”.

Жители на района около школото са забелязали съмнително лице, което предлага дрога. На място веднага са били изпратени служители на Криминална полиция. При вида на униформените, 27-годишният побягнал и се скрил в гараж, под кооперация до школото. Вътре той се опитал да се отърве от стоката, като я запалил. Разнесъл се дим и била повикана пожарна.

Дилърът се затворил в гаража, където драснал клечката на стоката. Тревата била поставена в автомобилна гума. Подпалени били и другите гуми, като и част от багаж. Полицията разбили вратата и извадили 27-годишния мъж, а междувременно на място пристигнала пожарна. В самия гараж е имало печка на газ, която също е била обхваната от огъня. За късмет бутилката не е изпускала газ.

Благодарение на бързата реакцията на униформените, дилърът не се е подпалил, но се е нагълтал с дим. На място е била повикана линейка. След преглед, медиците са откарали пласьора в болница за детоксикация.

Помещението е обгоряло и опушено. В района около кооперацията се носи задушлива миризма на изгоряла пластмаса.

Пред наш репортер жители на кооперацията разказаха, че мъжът не е от жилищната сграда, а гаражът е под наем. Пловдивчани не са го виждали често, като по думите им той се появявал предимно в тъмните часове на деня.

Наш репортер научи още, че 27-годишният мъж е от криминалния контингент, като дейностите му отново са били свързани с наркоразпространението. Самият гараж е собственост на жена, която е починала преди години, а в момента дъщеря й предоставя под наем помещението. Последната обаче живее в чужбина.

Дилърът притежава няколко автомобила – БМВ-та, чиито гуми се складират в гаража. И към този момент продължава разследването по случая. От помещението са иззети 2 килограма марихуана и един килограм амфетамин.