Дилърът Валери, запалил дрогата в гараж в Кършияка, остава в ареста

Автор: Plovdiv Now 13183
Дилърът Валери, запалил дрогата в гараж в Кършияка, остава в ареста

Дилърът Валери Бодуров, който опита да запали трева и амфетамин в гараж в Кършияка и у който откриха 4 килограма синтетична дрога, остава в ареста. Това реши Окръжен съд – Пловдив. Магистратите наложиха най-тежката мярка за неотклонение спрямо 25-годишният мъж – „задържане под стража”.

Припомняме, че Валери Бодуров бе задържан след акция в Кършияка на 6 март около обяд. Жители на района около школото са забелязали съмнително лице, което предлага дрога. На място веднага са били изпратени служители на Криминална полиция. При вида на униформените, 25-годишният побягнал и се скрил в гараж, под кооперация.

Дилърът се затворил в гаража, където драснал клечката на стоката. Тревата била поставена в автомобилна гума. Подпалени били и другите гуми, като и част от багаж. Полицаитe разбили вратата и извадили мъжа. От помещението са иззети 2 килограма марихуана и един килограм амфетамин.

След ареста последвали два обиска на жилища и един на автомобил, при които били открити още три килограма амфетамин, както и още марихуана. Пазарната стойност на наркотика е над 120 хиляди лева.

Името на Валери Бодуров бе забъркано около случая с Владимир Елдъров за подбудителство в опит за убийство, 4 палежа и унищожаване на чуждо имущество.

Бодуров бе един от обвиняемите по казуса, като на две инстанции бе признат за невинен. Той бе единствения от петимата задържани, който бе оневинен. Участниците в групата бяха обвинени в извършването на пет палежа на автомобили и жилищни имоти, за което  били подбудени  от Владимир Елдъров.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина