Ден на отворените врати в кучешкия приют, пловдивчани, вземете си приятел!

Автор: Plovdiv Now 12562
Ден на отворените врати в кучешкия приют, пловдивчани, вземете си приятел!

Тематичен ден в Екологичния календар на Пловдив през този месец е Международният ден за защита на бездомните животни, който се отбелязва на 4-ти април. По този повод Община Пловдив организира Ден на отворените врати, който ще се проведе на територията на общинския приют за безстопанствени кучета „Приятел завинаги“.

Приютът за бездомни кучета на 4-ти километър на „Пазарджишко шосе ще очаква от 11:00 до 16:00 часа всички, които обичат животните и желаят да си тръгнат с нов приятел.

Целта е да се насочи общественото внимание към проблема с бездомните животни, към необходимостта да бъде осъзната  причината за присъствието  им по улиците и че наличието на бездомни животни е резултат основно от човешката безотговорност.

Вратите на общинския приют ще бъдат широко отворени за всички, които желаят по-отблизо да се запознаят с работата на общинските специализирани екипи , с условията, при които са настанени животните, специализираната площадка за свободни игри и дресура на кучетата.

Гост на събитието ще бъде и екипът на Немски кастрационен център, който също ще сподели опита си.

Освен това за Деня на бездомните животни  всеки собственик на домашно куче, което бъде декларирано/регистрирано на 4-ти април, ще получи подарък за проявената отговорност – скромен жест от страна на администрацията.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина