Чертаят нова организация на движението в пловдивски район, над 15 улици стават еднопосочни

Автор: Ива Модова 3901
Чертаят нова организация на движението в пловдивски район, над 15 улици стават еднопосочни

Нова организация на движението във вътрешнокварталните улици на район „Северен” предлагат от администрация. Оттам са направили списък с над 15 улици, които могат да станат еднопосочни.

Кметът на района Ральо Ралев обясни, че предложенията ще бъдат изпратени до общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Експертите от ОП-то трябва да дадат становище по тях, а освен това да бъдат съобразени и с новия Генерален план за организация на движението, който се изготвя в момента.

Единственият булевард, който може да претърпи промени, е бул. „Марица – Север”. Идеята е от улица „Карловска” до моста на УХТ, движението е да еднопосочно в посока изток-запад.

Друга конфликтна улица, която експертите искат да бъде еднопосочна с движение запад-изток, е улица „Гонда вода” в квартал Гагарин. По думите на експертите там ежедневно стават конфликти, като неведнъж те са ставали причина за физическа саморазправа. В предложенията влиза и всички улици около ДГ „Космоноват”.

Нова организация на движението ще бъде предложена и за цялото каре, заключено между булевардите „Дунав”, „Победа”, „Васил Априлов” и „България".  Идеята е пресечката към бул. „Васил Априлов” – на ул. „Орачевска” да е единствено вход към квартала, като тя да стане еднопосочна.  По същия начина може да стане и улица „Св. Иван Рилски”, която обаче да е изход от карето към бул. „Победа”.

Еднопосочни също ще станат „Вук Караджич” от ул. „Филипово”  до ул. „Райна Княгиня”. Последната също става еднопосочна, като тя ще се включи в улица „Филипово”.

Движението около новотела няма да бъде променяно, като там еднопосочното движение е дало добри резултати, според експертите.Ако предложенията бъдат приети, до края на годината улиците могат да бъдат с новата организация на движението.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина