Боклук от каруца се стовари пред пловдивска болница посред бял ден

Автор: Plovdiv Now 5961
Боклук от каруца се стовари пред пловдивска болница посред бял ден

Купища боклуци продължават да тровят въздуха пред една от пловдивските болници. Освен от ромската махала, жители на половината Кършияк изхвърлят сметта си в незаконното сметище, образувало се на улицата пред лечебното заведение. Така зелените площи около болницата МБАЛ "Свети Иван Рилски" почти са изчезнали под множеството найлонови торбички, чашки от кафе, бирени бутилки и авточасти.

Наш репортер стана свидетел, как мъж най-спокойно посред бял ден, разтоварва натоварени боклуци от каруца. С лопата той ги мята на празното пространство. Непосредствено след него, жена от съседните ромски къщи със засилка метна чувал с отпадъци на земята. Само ще отбележим, че на по-малко от два метра в страни се намират не един или два, а цели четири контейнера за смет.

Отново в празното пространство се отглеждат и коне, които свободно си обикалят и които извършват нуждите си на метри от вратите на болницата. Смрадта – неописуема, която може да се сравни с тази от сметището в Цалапица”. Риск от зараза – напълно основателен.

Оказва се, че това е един дългогодишен проблем, по думите на хора, работещи в болницата и района. Те са виждали цели камиони, които спират на улицата и разтоварват боклуците си насред зелената площ. Един от вариантите за справяне с проблема е видео наблюдение, смята кметът на район „Северен”. Стоян Алексиев заяви, че е получавал сигнали за сметището.

„Регулярно се чисти, на теренът влиза техника, но след няколко дни всичко е по старо му. Само акции и глоби може да решат проблема, имаме и още няколко идеи”, заяви Алексиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина