Багери се връщат в Шекер махала, бутат бараки и къщи

Автор: Plovdiv Now 6139
Багери се връщат в Шекер махала, бутат бараки и къщи

Багери и тежка техника отново ще се върнат в Шекер махала. Бараки, павилиони и къщи са описани, а на обитателите им са издадени предписания за незаконно строителство. Наш репортер научи, че улица „Деница” ще бъде напълно изчистена и тротоарите освободени от постройките, издигнати без разрешение.  В момента там има бараки и павилиони, които на практика затварят улицата. От администрацията на кметството почти всяка седмица са в квартала, за да описват постройките. Със средства от местния бюджет се чисти периодично пространството пред входа на ОУ „Панайот Волов”.

В момента в районната администрация се очакват средства, които ще се отпуснат от Община Пловдив. Веднага след превеждане на средствата, ще се пристъпи към събаряне на незаконното строителство.

Приоритет ще бъде и освобождаване на улица „Напредък”, където от бараки е затрупан Северният  обходен колектор, научи още наш репортер от администрацията в района.

Язвата на ромския квартал не е незаконното строителство, а незаконното сметище пред сградата на КАТ-Пловдив. За теренът вече се обсъждат и мерки. Стоян Алексиев ще предложи там да стъпи частник, който да се грижи за терена. Може да се направи ритуален дом и или автомивка, като ще се види кой е най-удачният вариант и спрямо него ще се направи процедурата, която трябва да е съобразена и с наредбите на Община Пловдив.

Снимка: архив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина