Багер удари втора къща в Арман махала, обитателите не излизат

Автор: Ива Модова 1966
Багер удари втора къща в Арман махала, обитателите не излизат

Втора незаконна къща в ромската махала Арман бе съборена от багерите. Оказва се, че въпреки многократните предупреждения от страна на район „Северен” , обитателите на постройката все още не бяха напуснали и изнесли покъщнината си.

В последния момент, минути преди багерът да удари стените, ромите изнасяха прибори, шкафове и техника от незаконното жилище.

„Още преди 10 дни ни казаха, че днес идват, ама ние не вярвахме и си живеехме вътре. Сега сме само двамата с дядото, а децата са в Германия. Те я построиха преди години”, разказа обитателка от къщата.

Акцията продължава и към този момент. До края на деня предстои премахването на още две бараки. Утре сутрин техниката отново ще се върне в махалата, където трябва да се разрушат още четири постройки.

Тази сутрин багер започна разрушаването на една от масивните къщи на два етажа, за която от четири години се водят дела. Жителите все още не бяха изнесли мебелите си и покъщнината, дори отказаха да напуснат масивната постройка. Наложи се намеса от страна на полицията.

На улицата се разрази скандал, в който обитателите на къщата обвиниха администрацията на район „Северен” , че ги оставя на улицата.

„Това не е така. Още преди време хората бяха обезщетени с общински жилища, но те отказаха да се изнесат там. Те заявиха, че ще останат в къщата и днес отново не искаха да напуснат незаконната сграда”, заяви пред наш репортер Петър Фурнаджиев - главен специалист "Контрол по строителство".

Във въпросната къща живеят две семейства – шестима възрастни и две деца. Те отказаха да коментират казуса, като дори заплашваха репортерите на място.  

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина