Акция в “Северен“ - събираха стари електроуреди

Автор: Plovdiv Now 5263
Акция в “Северен“ - събираха стари електроуреди

За пореден път жители на район „Северен“ предадоха излезли от употреба стари електроуреди. На паркинга на кметството на адрес бул. „Цар Борис III Обединител“ 22А те оставиха неработещите вещи.

Акцията е инициирана от администрацията на район „Северен“ и се реализира ежегодно.

На мобилния пункт бяха събрани стари и непотребни фотоапарати, DVD системи, мобилни телефони, телевизори, тонколони, дистанционни управления, вентилатори, принтери, готварски печки, компютри, монитори и други електронни аксесоари за компютър, зарядни устройства, пасатори, таблети, радиа, апарати за измерване на кръвно налягане, електрически кани, прахосмукачки и други.

„Благодаря на всички граждани, които се отзоваха на тази екологична инициатива, с цел опазване на околната среда.Неправилното изхвърляне на електрическите уреди трябва да се избягва поради вредното им съдържание, което може да повлияе неблагоприятно на природата.Рециклирането също позволява да направите своя дял в подпомагането на околната среда.Когато предавате старите електроуреди за рециклиране, вие подпомагате предотвратяването на навлизане на отпадъци в депата, които могат да причинят опасно замърсяване на почвата и водата“, заяви кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина