Възлагат поръчката за Колежа до седмица

Автор: Plovdiv Now 25042
Възлагат поръчката за Колежа до седмица

Възлагателното писмо за строителството на стадион „Христо Ботев” може да бъде изкарано следващата седмица. Това стана ясно по време на втората комисия, която бе свикана от Общинския съвет за контрол при изграждането на Колежа.   Тъй като част от документацията не е готова, включително и препроектирането на Етап 1.1. и 1.2, следващото заседание на комисията ще е във вторник. Именно на нея ще се вземе решение за пускането на възлагателното писмо, както и изготвянето на образец Акт 19 за извършени строително-монтажни дейности.

Ръководителят на проекта от Община Пловдив Атанас Чилингров заяви, че е проверката на АДФИ (Агенция за държавна финансова инспекция) е завършила. Тя не е открила нарушения при възлагането на строителството, както и дейностите дотук на стадиона. Единствено е имало административни пропуски, за които има предвидени санкции към конкретните служители.

Утре в 10:00 часа пък ще има изнесена комисия на стадион „Христо Ботев”, която следи за качеството на строителството.  Тя ще провери дали всички забележки към фирмата изпълнител са били отстранени.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина