В Столипиново коронавирус не вирее, каква е тайната?

Автор: Милен Ангелов 15404
В Столипиново коронавирус не вирее, каква е тайната?

„Коронавирус тук няма”, така коментираха новината за разпространяващия се COVID-19 жителите в Столипиново. Жителите на махалата бяха категорични, че заразата няма да стигне до квартала, а животът в гетото продължава да тече на пълни обороти.

Деца газят в задбоковите сметища, маските са нещо нечувано, а думата дезинфектант – „какво е това нещо”. Ромите от Столипиново не се притесняват от заразата, даже нещо повече – те имат тайна „ваксина” срещу Коронавируса.

„Всяка вечер по малко алкохол. По 200-300 грама”, споделя с усмивка жител на махалата. Негов съсед пък още от сутринта се „имунизира” с мастика, а трети пък се предпазват с чесън, мента и вода.

Многодетна жена на средна възраст от квартала пък убедително споделя, че всичко около тях е толкова мръсно, че короната няма как да "кацне" на главите им. Тя ходела само по другите граждани.

Ограниченията за масови мероприятия на столипиновска територия са мираж. На тържищата алъш-вериша си върви, масите на междублоковите павилиони са пълни с народ, а може би в тези сбирки се крие по някакъв начин всеобщата имунизация, гарнирана със сладка приказка.

Как се предпазват столипиновци от вируса може да видите във ВИДЕОТО:

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина