Ударно чистят Столипиново вече втори ден

Автор: Plovdiv Now 5662
Ударно чистят Столипиново вече втори ден

Втори ден продължава мащабната акция за цялостното почистване на квартал „Столипиново” и поставянето на контейнери за смет. Припомняме, че след сезиране на главния прокурор на Република България Иван Гешев от жители на Пловдив, бе разпоредена проверка по реда на надзора за законност, която е била извършена от Окръжна прокуратура-Пловдив.  

Мащабните действия по разчистването на квартала стартираха на 23 март, като ще продължат до 26 март. Вчера стана ясно, че 16 незаконни сметища са били установени в хода на проверката, която траеше до преди една седмица в Столипиново.

„Акцията я започнахме вчера, продължаваме и през уикенда. Вие сами виждате, че съдовете са празни и ежедневно се обслужват. Всичко е почистено покрай тях, а отпадъците се изхвърлят на сметището в Цалапица”, коментира Надя Цветкова - отговорник на OП „Чистота”.

Вчера заместник окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов заяви, че проверката показва, че масово контейнерите стоят празни, а боклукът се изхвърля край тях.

Цветкова отправи призив към жителите на квартала, да изхвърлят упадъка в контейнерите, а не покрай тях, за да се избягва струпването на боклук, което да създава нерегламентирани сметища в голяма част от районите в Столипиново.

От директора на ОП „Чистота“ Димитър Георгиев пък стана ясно, че са поставени 50 нови контейнера, но проблемът е в малките улички, където не може да влиза специализираната техника. В квартала се чисти 7 дена в седмицата, като само за няколко дни са извозени близо 150 тона боклук, заяви още той.

Видео:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина