Тайник с подвижна стена пълен с маратонки ментета за 600 бона в Пловдив

Автор: Ива Модова 10713
Тайник с подвижна стена пълен с маратонки ментета за 600 бона в Пловдив

Подвижна стена в магазин за обувки и спортни облекла на кръстовището  бул. "Шести септември" и ул. "Орловец"  е бил вход към склад, натъпкан с ментета на две от най- продаваните спортни марки - "Адидас" и "Найк". Тя се е отваряла със специален чип.  От тук фалшификатите са поемали към различни градове в страната, използвайки услугите на спедиторска фирма. В основата на схемата са двамата братя от Пловдив Ремзи и Исмаил Ябанджъ. Ремзи и още 9 души с в ареста , след специализирана операция на Икономическа полиция и Окръжна прокуратура вчера. Исмаил е обявен за национално издирване и според прокуратурата не е в страната, съобщи trafficnews.bg

Специализираната операция, чиято цел е предотвратяване и пресичане на престъпления при съхраняване и разпространение на  е проведена вчера, като На дата 21.01.21г бе проведено СПО, с цел предотвратяване и пресичане на търговия със стоки, означени със знаци, които са сходни или идентични с тези на регистрирани търговски марки. До момента са претрърсени 7 обекта - 3 жилища, 2 склада, 1 сватбен дом и 1 автомобил. Изети са около 3000 чифта маратонки- основно "Адидас" и "Найк", чиято  пазарна стойност еоколо 600 000 лева, лаптопи, мобилни телефони, документи и други. 

Арестуваният Ремзи Ябънджъ няма криминално досие. В ареста за 24 часа също са са  Александър Атанасов от гр. Пловдив, Фатма Юсюф ,Мария Атанасова, Ангел Симов , Георги Майсторски, Неджати Ябанджъ и Сабре Ябанджъ и др. 

Наблюдението е започнало през август миналата година, съобщи директорът на полицията ст. комисар Йордан Рогачев. Иззети са маратонки  фалшификати на  "Адидас" и "Найк", задържани са 10 човека. Имаме достатъчно доказателства за участието им в схемата. Дневният оборот е стигал и до 20 000 лева. Схемата е действала от 3 години, уточни той.  

Още преди 4 години част от тази фамилия са се занимавали със същата дейност. Тогава участниците  са осъдени за търговия с фалшифицирани марки, но не са разследвани за пране на пари. 

Престъпниците са работили по следната схема. Имало е лице, което е отговоряло за склада. След получаване на поръчка , подставени лица изпращат пратката по спедиторска фирма. Парите се привеждат по сметка, а от там средствата се теглят от физически лица. Групата има 4 сайта , през които продава маратонките. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина