Сюжет по Стивън Кинг: Да преминеш през този подлез в Пловдив, не е за хора със слаби нерви СНИМКИ

Автор: Виктория Петрова 6950
Сюжет по Стивън Кинг: Да преминеш през този подлез в Пловдив, не е за хора със слаби нерви СНИМКИ

Ако ви липсва адреналин или искате да се поставите на мястото на герой във филм на ужасите, можете да опитате да преминете през подлеза на бул. "Цариградско шосе" на кръстовището с бул. "Освобождение" и "6 септември". 

Подстъпите се намират от южната страна до мебелния магазин и от северната до бензиностанцията. През съоръжението минават и огромни тръби, но проблемът далеч не е в това. Истинска мизерия - камари от боклуци, кал, изпочупени стъкла, ерозирала инфраструктура - това е състоянието на подлеза.

Наш репортер отиде да се запознае със ситуацията отблизо, а включеното наблюдение, както се нарича в социологията методът, даде още по стряскащи резултати. Подлезът не просто е в окаяно състояние, а се е превърнал в убежище на скитници. Клоаката притежава всички индикатори за риск - риск за сигурността на хората, за здравето им. От развъдника на бактерии се носи непоносима миризма, а човек трябва да е овладял най-дълбоките тайни на еквилибристиката, за да стигне от единия до другия край невредим. Освен акробатика и щипка за нос, нужни са още храбро сърце и доза безразсъдство. 

Коментар за състоянието на подлеза потърсихме от кмета на район "Източен" Николай Чунчуков, който обясни, че е добре запознат с проблема. 

"Този подлез отдавна не функционира, състоянието му наистина е лошо, няма и осветление. Не е ремонтиран от 15-20 години. Обновени са другите два подлеза от двете му страни, които се намират в непосредствена близост. Когато има финансиране, ще пристъпим и към неговия ремонт", обясни Чунчуков. 

По нищо не личи обаче подлезът да е изваден от експлоатация, тъй като достъпът до него е свободен, няма и табели, които да указват, че не е препоръчително да се минава от там, особено от хора със слаби сърца и нерви, но и не само.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина