Светкавична реакция на полицията и пожарната в Пловдив, освободиха смачканите коли от падналото дърво

Автор: Виктория Петрова 5425
Светкавична реакция на полицията и пожарната в Пловдив, освободиха смачканите коли от падналото дърво

Светкавична реакция и незабавни действия от страна на полиция и пожарна в Пловдив, след като дърво се разцепи и затисна 4 коли на ул. "Орловец". 

Служители на 6-то РУ към МВР - Пловдив и 5-то РС на “Пожарна безопасност и защита на населението” се отзоваха минути след тежкото произшествие. Припомняме, че днес в около 14 часа стволът на дърво поддаде и огромен къс от него се стовари върху спрелите наоколо коли. 

Материалните щети върху колите са големи, но поради навременната и професионална реакция на униформените клонът бе нарязан и автомобилите бяха освободени за по-малко от 10 минути. 

Създадена бе светкавична организация за разчистване на паркинг пространството от странични коли, а сигналът за произшествието веднага бе предаден на всички отговорни институции. 

Кметът на район "Източен" веднага изпрати еколози на място, тъй като с невъоръжено око се вижда, че стволът на дървото е частично изгнил и се очаква цялото да падне. Междувременно ОП "Паркове и градини" пътуват към мястото на инцидента, за да разчистят нарязаните трупи и да дадат становище за отстраняване на останалата част от дървото, както и на съседно, което опасно е надвиснало над коли. Всички институции реагираха за по-малко от 15 минути на сигнала. 

Очаква се мероприятията по премахване на опасните дървета и обезопасяване на района да приключат до края на деня. 

Силният вятър и дъжд през последните 24 часа са причинили падане на още две дървета и един клон в рамките на територията на Пловдив. От ОП "Паркове и градини" са организирали действия по премахване на дървета и клони на бул. "Марица", в района на автогара "ЮГ", а в момента екип отива и към Пещерско шосе.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина