Столипиново върна обичайния си вид на сметище

Автор: Plovdiv Now 4142
Столипиново върна обичайния си вид на сметище

За пореден път междублоковите пространства в квартал „Столипиново” заприличаха на импровизирани сметища. Читатели на TrafficNews сигнализираха за перманентния проблем в квартала и в частност на улица „Сокол” между номер 1. Към момента мястото, което живеещите в блока виждат от прозорците на апартаментите си, е заприличало на истинско бунище, което пръска зарази. Купищата с боклуци са обградили  цялото пространство пред жилищните сгради, а контейнерите стоят празни и никой не смята да ги използва, коментират още живеещи в квартала.

Те заявиха, че скоро не са забелязали екипи на ОП „Чистота" да извършват дейности на адреса, а в околността продължава да се разнася ужасна миризма и да се допълва от още отпадъци. Припомняме, че само преди 5 месеца след сезиране на тогавашния главен прокурор на Република България -Иван Гешев бе разпоредена акция за разчистването на квартала. Бяха разположени 50 нови контейнера за смет, като над 150 тона отпадъци бяха извозени, а 16 на брой бяха констатираните нерегламентирани сметища. Жителите на квартала обаче продължават със старата практика, въпреки че бяха категорични, че ще изхвърлят отпадъците си в предназначените за това места.

Според живеещите, колкото и почистващи акции да се извършват на територията на квартала, гледката ще си остане сметище до сметище.

Медията ни се свърза с ОП „Чистота”относно сигнала, а от там заявиха, че през последните два месеца населението в "Столипиново" значително се е увеличило и съответно е нараснало и количеството на нерегламентирано изхвърлените отпадъци.  От общинското предприятие поетапно разчистват неспирно роящите се незаконни сметища. Директорът Димитър Георгиев напомни, че освен редовното обслужване на контейнерите в квартала всекидневно работи и тежка техника техника - челен товарач и два самосвала, които събират разпилените около казаните отпадъци.

 При последната извънредна акция преди около седмица допълнително са били включени още един челен товарач и четири големи камиона. Извозени бяха 19 тона отпадъци, но още на следващия ден отново е започнало образуването на сметища.

„Знаем  за състоянието в междублоковото пространство на ул. "Сокол" и се планираа почистването му до края на седмицата, но категорично, изхвърлянето на отпадъци там е забранено,” допълниха още.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина