Спецакция в Столипиново! Четирима са в ареста

Автор: Plovdiv Now 5080
Спецакция в Столипиново! Четирима са в ареста

Четирима души са задържани в Шесто РУ в хода на спец операция за пресичане и предотвратяване на разпространението и употребата на наркотици. Операцията бе проведена в сряда на територията на пловдивския квартал „Столипиново“. 

Служителите на районното са иззели над 7,4 грама хероин и приблизително същото количество синтетични канабиноиди и марихуана. При процесуални и следствени действия в къща с прилежащ павилион, стопанисван от 49-годишна жена, униформените открили 103 пакетчета психоактивно вещество от рода на синтетичните канабиноиди и 15 пакетчета хероин.

Двама мъже били спипани с пакетчета с подобно съдържание. На ул. „Буная“ с пликче хероин бил хванат 31-годишен, а на ул. „Сокол“ от 41-годишен били иззети 23 пакетчета с веществото. 

Друг мъж на 41 години пък бил засечен дрогиран да управлява лек автомобил „БМВ“ на ул. „Ландос“. При последвал личен обиск у водача били намерени 0,332 грама марихуана.

Тримата мъже са криминално проявени и осъждани. Заедно с пловдивчанката, те били задържани за срок до 24 часа в ареста на районното управление.

В рамките на спецакцията в Пето РУ се озовал и 23-годишен пловдивчанин, който съхранявал над 220 грама марихуана на адреса си в жк „Тракия“. Младежът е с регистрации в полицията. 

По случаите са образувани бързи производства.  

С постановление на районната прокуратура мярката на 41-годишния мъж, хватат на улица "Сокол",е удължена до 72 часа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина