Собственици на премазаните коли в Пловдив: Дървото се вижда, че е изгнило! Останахме без автомобили

Автор: Ива Модова 3933
Собственици на премазаните коли в Пловдив: Дървото се вижда, че е изгнило! Останахме без автомобили

Собствениците и на четирите премазани от клон коли вече са установени и са повикани от полицията.  Два от автомобилите са смачкани сериозно, а собствениците се оказаха без aвтокаско.

Припомняме, че дърво се разцепи и огромен клон от него се откърти и падна върху 4 коли в Пловдив. Тежкият инцидент стана по обяд на ул. "Орловец" 10.

Четири коли са сериозно смачкани. Единият автомобил, марка "Мерцедес" е със смачкан покрив, а клон е счупил едното странично стъкло и е навлязъл буквално в купето на колата. Предната броня на автомобила е откъртена.  "Мицубиши" е със смачкан покрив, а клонът се е подпрял точно върху него. Другите две коли са със сравнително по-малки щети. 

Инцидентът се е случил пред погледа на Калина. Тя е била пред сградата, където работи, когато се е чул силен тътен и звук от счупени прозорци. Калина е и една от потърпевшите.

„Цялата тежест се стовари на капака на колата ми. Счупи се и стъклото на задните врати, гумите се спукаха. Останах без кола, как ще се прибирам. Нямам автокаско, а щетите са много”, плачейки споделя жената.

Без семейна кола се оказа и   Цончо Анчев. Той е работник във ВиК, когато жена му го е потърсила, за да му съобщи за инцидента.

„Полицията я е потърсила. Веднага дойдох. Плаче ми се. Имам клон в колата. Нямам таван, нямам стъкла. Не знам към кого да се обърна”, разказа пред наш репортер потърпевшият. Мерцедесът му е бил заклещен под клоните на масивното дърво.

Благодарение на бързата реакция на пловдивската пожарна, само за броени минути всички превозни средства са били освободени, а изгнилите клони премахнати.

Насъбралите се служители от близките офиси, складове и предприятия споделяха, че почти всичко дървета на паркинга са изгнили, включително и това, което се разцепи.

„То си личи, че е изгнило. Забележете и съседното – наклонило се е и всеки момент се очаква да се стовари, върху някоя кола. Чакат ни още дъждове, в началото на зимата сме и идва сняг”, коментират очевидци.

През днешния ден са получили още три сигнала за инциденти с паднали дървета в града. От ОП „Паркове и градини” разказаха, че по-рано днес е паднало дърво на булевард „Марица – Юг” N 4,  клон пък се е стоварил пред Автогара Юг. В момента служителите на предприятието са пред Хирургиите, където е получен сигнал за разцепено дърво.

 

Още за инцидента и коментара на потърпевшите може да видите във ВИДЕОТО: 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина