След сезиране на главния прокурор - започва мащабно почистване на Столипиново

Автор: Plovdiv Now 4408
След сезиране на главния прокурор - започва мащабно почистване на Столипиново

След сезиране на главния прокурор Иван Гешев от жители на Пловдив е била разпоредена проверка по реда на надзора за законност, която е била извършена от Окръжна прокуратура-Пловдив. След като тя е приключила, са били установени нормативни и фактически разминавания, свързани с липсата на контейнери за смет в квартал "Столипиново“ в Пловдив. При проверката са събрани данни и за наличието на множество незаконни сметища в същия район, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

С разпореждане на Окръжна прокуратура-Пловдив е била уведомена община Пловдив за предприемане на незабавни действия и изготвяне на план с оглед на осигуряване на нормални битови условия в кв. „Столипиново“, гр. Пловдив.

С оглед констатираното от прокуратурата от днес, 23 март 2023 г., до неделя, 26 март 2023 г., община Пловдив е предприела мащабни действия за поставяне на контейнери за смет и за цялостно почистване на квартал „Столипиново“, които се извършват и в момента.

 

Подобни новини

Гено

Да, много добра предизборна кампания. Само да попитам - тия "жители" на тоя квартал, плащат ли данъци и за смет? На какво основание им се дават контенейри и ще се обслужват, без да се плащат от ползващите ги?

13:54, 23.03.2023
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина