Съдят мъжа, наръгал няколко пъти брат си в Столипиново, защото отказал да му даде пари за хероин

Автор: Plovdiv Now 3857
Съдят мъжа, наръгал няколко пъти брат си в Столипиново, защото отказал да му даде пари за хероин

Окръжна прокуратура-Пловдив днес внесе обвинителен акт в съда срещу  66 годишен мъж, който на 26 ноември 2023 г. в пловдивския квартал Столипиново  направи опит умишлено да умъртви другиго- своя по-голям брат, който е на 74 години.

Както TrafficNews съобщи в деня на свадата обвиняемият и пострадалият били братя и живеели на различни места в Пловдив. Извършителят на престъплението не работел и често искал пари от брат си, част от които използвал за хазарт и за закупуване на хероин.

Поради тази причина, два месеца преди инцидента, пострадалият отказал да осигурява пари на брат си за наркотици. За известно време двамата не се срещали. На 26 октомври 2023 г. по-малкият отишъл в дома на брат си, като му поискал пари. Той отказал да му даде, защото не бил взел пенсията си. Това изнервило роднината му , който започнал да го ударя с юмруци и ритници по тялото, след което извадил нож от дрехите си и му нанесъл множество прободно-порезни рани.

Роднини на пострадалия чули, че викал за помощ, намесили се, при което обвиняемият избягал. Пострадалият бил откаран в болница, където му били направени съответните манипулации и бил оставен за лечение. След това виновникът бил задържан близо до дома на пострадалия.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.  Предвиденото от закона наказание за деянието, в което е обвинен мъжът, е от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина