Съдят мъжа, блъснал и убил пешеходец на заден ход в Столипиново

Автор: Plovdiv Now 2603
Съдят мъжа, блъснал и убил пешеходец на заден ход в Столипиново

Изправят пред съда шофьорът, избягал от местопроизшествието, при което уби пешеходец в Пловдив. Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу 33-годишният мъж, който е предаден на съд за това, че на 28.01.2023 година при управляване на моторно превозно средство - товарен автомобил, марка “Рено“, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 59-годишен човек, като деецът е избягал от местопроизшествието.

Около 8:00 сутринта мъжът пристигнал в Пловдив и управлявал товарен автомобил. Отишъл до квартал „Столипиново“, за да достави чували с картофи по поръчка, след което се отправил към намиращата се наблизо ул. “Шумен“. Там включил задна скорост, за да премести автомобила, въпреки че нямал видимост, нито пък бил подсигурил човек, който да наблюдава пътя и да му сигнализира за възникнала опасност. По същото време пешеходецът  се придвижвал зад камиона, който го ударил със задната си част и го затиснал. Пострадалият е бил откаран в болница, където е починал от нараняванията си. На мястото се събрали хора. Те поставили контейнери на пътя, за да попречат на шофьора да напусне местопроизшествието, но той преминал между тях и се отправил в посока към  София. Няколко часа по-късно е бил задържан от полицейски служители край Гоце Делчев.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото. Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „гаранция“, наложена му е забрана от Окръжна прокуратура-Пловдив за напускане пределите на Република България и е постановено временно отнемане на свидетелството за управление на автомобил.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина