Румен на свобода: Адвокат сравни убийството в Столипиново с казуса между д-р Димитров и Плъха

Автор: Ива Модова 6897
Румен на свобода: Адвокат сравни убийството в Столипиново с казуса между д-р Димитров и Плъха

Убийството в Столипиново, при което 23-годишният Румен Александров закла 23-годишният си съсед Митко Иванов, бе сравнено с казуса с д-р Димитров и Плъха. Според адвоката на подсъдимия Красимир Елдъров ситуацията била същата, дори в случая Румен имал тежки рани по ръцете, краката и гърдите, в резултат на проникване с 10-сантиметров нож.

Магистратите потвърдиха мярката на 23-годишния мъж и така той ще остане на свобода срещу гаранция от 5 000 лева. 

Според наблюдаващия прокурор  има достатъчно предпоставки за взимане на най-тежката мярка. В подкрепа на това той представи случая от август, при който Румен е нападнал Митко. Представени бяха показанията на очевидци.

Атанас Заев е казал пред полицията, че убитият е бягал от Румен, паднал по очи и докато се е опитвал да стане, Румен го е застигнал и му е нанесъл удара с нож. Румен е опитал да се отърве от оръжието, като е побягнал с него, но е бил заловен.

„Има опасност обвиняемият да повлияе  над свидетелите, които все още не са разпитани пред съдия. От доказателствата става ясно, че Александров е действал с умисъл. Имал е време да вземе ножа от колата, да гони починалия и най-безцеремонно да го убие. След това да побегне. Настоявам за най-тежката мярка", заяви прокурор Перпелов.

Не на такова мнение бе адвокат Красимир Елдъров.

„Беззащитното състояние на пострадалия?  Той е имал 10-сантиметрово острие в ръката си, това не е беззащитен човек. В показанията на свидетелите се правят предположения, а не твърдения. Това доказателство е удобно, но само за прокуратурата. Създава се грешна представа пред съда. Няма гонене. Потърпевшият сам е тръгнал да бяга и се е спънал“, каза адвокатът. Той каза, че  Митко е осъждан и има криминални регистрации за разлика от клиента му. Елдъров сравни случая с казуса на д-р Димитров.

„Има проникване с ножа в дясната страна в гърдите. Срязани са сухожилия на лявата ръка. Намушкан е в крака - 2 рани на коляното. На лицето, над ухото има разрези. При казуса на Димитров има една драскотина и получава оправдателна присъда. Тук пък има настояване за постоянен арест. Всички данни сочат, че случаите са идентични. Клиента ми е бягал, за да спаси живота си след толкова наръгвания. Няма данни Александров да се укрие, все пак има издадена заповед за ограничение за пътуване в чужбина. Лекува се, всеки ден е на превръзки", допълни адвокат Елдъров.

Водещо в случая за потвърждаване на мярката е, че има свидетелски показания, според които Румен е изкарал нож, след като Митко го е гонил с нож. Според съда инициатор  на конфликта е бил именно убитият.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина