Рецидивистът, откраднал пенсията на инвалид в Пловдив, обжалва присъдата си

Автор: Plovdiv Now 5206
Рецидивистът, откраднал пенсията на инвалид в Пловдив, обжалва присъдата си

Въпреки че прие с усмивка на лице присъдата от Окръжен съд в Пловдив, рецидивистът Николай Атанасов обжалва полученото наказание пред Апелативен съд. Мъжът, откраднал инвалидната пенсия на 29-годишния Енчо Стоянов, получи от първа инстанция 4 години затвор, които трябва да излежи при първоначален строг режим.

Това обаче не е удовлетворило Атанасов и днес той застана пред магистратите с искане за по-лека присъда. Прокурор Марин Дишлянов обаче пожела от Апелативния съд да потвърди наказанието от 4 години. През февруари делото в Пловдивския окръжен съд се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като 40-годишният Атанасов призна изцяло вината си и получи намаление на наказанието с 1/3. Това е девета присъда на рецидивиста и той е зад решетките само година след излизането си.

Престъплението беше извършено на 07 октомври 2022 г. в Пловдив. Тогава Енчо Стоянов отишъл до пощенския клон в „Изгрев”, за да си вземе пенсията. Той се придвижвал с инвалидна количка. На мястото се намирал и Атанасов, който обикалял около хората и просел пари. Когато Стоянов получил пенсията, крадецът тръгнал с него и предложил да бута инвалидната количка до дома му, тъй като се познавали. Той видял къде били поставени парите. По пътя спрял и поискал от болния мъж да му даде пенсията. Енчо Стоянов отказал, но Атанасов насила измъкнал парите от джоба му – 345 лева. Оставил му 5 лева от тях и избягал. Потърпевшият подал сигнал на тел. 112.

Рецидивистът похарчил парите и отишъл при свои познати в близко село. Там се преобразил като се обръснал и подстригал косата си. Пет дни по-късно бил задържан от полицейски служители.

Решението на Апелативен съд-Пловдив ще бъде обявено след определен срок.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина