Работещи до ул. “Владая“: Плащаме застраховки за колите, но май е по-удачно да направим здравни

Автор: Plovdiv Now 2641
Работещи до ул. “Владая“: Плащаме застраховки за колите, но май е по-удачно да направим здравни

Чисто предизвикателство“. Така работещи в района на Източна промишлена зона и около ул. „Владая“ описват преживяването, когато се опитват да стигнат до работните си места. Трудностите им идват заради все още течащите ремонтни дейности по улицата, които налагат използването на обходни маршрути. 

Плащаме данъци, застраховки за колите, но май е по-удачно да си направим сериозно здравно застраховане! Проблемите са много, всеки ден сме принудени да стигаме до работа през един от двата маршрута – през улица „Прохлада“, по която най-малкия проблем са дупките. Там е бунище, половината път е засипан с отпадъци, от които се разнася ужасна миризма и зарази! Времето се затопли и дори при затворени прозорци смрадта се усеща! Редовно този боклук се пали от живеещите с цел да намалее и тогава става още по-зле“, споделя гражданин.

Другия обходен маршрут, по който работниците могат да преминат в през пазара в Столипиново. Но по думи на пловдивчанинът този вариант не е за предпочитане:

Там направо си е опасно да минеш. Всеки пресича където си иска, всеки спира където му е удобно, дупките са огромни и няма как да ги избегнеш! Поредното необмислено решение на общината да се разкопае всичко наведнъж и да не се интересува как хората ще стигат до работното си място“, допълва гражданинът.

Припомняме, че реконструкцията на улица „Владая” и новата пътна връзка към „Марица-Юг” е проект, свързан с инвестицията за 20 млн. лева за новия завод на БТЛ, а и частично с новите социални жилища на Община Пловдив. От старта на дейностите се появиха няколко спънки, които още повече забавят процеса и не е ясно кога строително-монтажните дейности ще приключат. Прогнозата на фирмата изпълнител „Парсек груп“ е до края на май 2024г. да бъдат готови.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина