Предават на съд Айше от Столипиново, пребила до смърт осиновеното си дете

Автор: Plovdiv Now 4959
Предават на съд Айше от Столипиново, пребила до смърт осиновеното си дете

Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд Айше от Столипиново, обвиняема за убийство на малката Севда. 42-годишната Анка Михайлова – Айше е обвинена затова, че на 23 септември 2022г. е пребила до смърт малолетно дете – момиче на 1 г. и 9 м., което след няколко дни в кома умира. 

Припоняме, че Айше е осиновила пострадалото дете през 2021 г. след получено одобрение от компетентните служби. Тя отглеждала и се грижела за бебето в апартамента си в Столипиново. Жената започнала да проявява агресия към него, защото не искала да променя установения си начин на живот, а детето й създавало дискомфорт. 

Към датата на жестокия побой момичето било на 1 г. и 9 месеца. Във фаталния ден майката се ядосала няколко пъти, защото то се движело от стая в стая. Поради тази причина тя многократно го нахапала по тялото и го одрала с нокти, ударила го с ръка и по лицето.

Установено е, че по-късно вечерта майката отново проявила агресия към дъщеря си, като я ударила с ръка в задната част на главата. Детето получило черепно-мозъчна травма, изгубило съзнание и изпаднало в кома. То било откарано в болница, като на 16 октомври 2022 г. е починало.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина