Повдигнаха обвинение на задържан за купуване на гласове в Столипиново

Автор: Plovdiv Now 4446
Повдигнаха обвинение на задържан за купуване на гласове в Столипиново

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 30-годишен мъж, за това, че в изборния ден, при условията на продължавано престъпление, е склонявал двама души да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия. За подобно престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 10 000 до 20 000 лева.

В хода на разследването е установено, че на 02 април 2023 г. мъжът са намирал пред училище в  квартал „Столипиново“, където имало секция за гласуване. Там той се заговорил с двама мъже във връзка с изборите и им дал по 20 лева, на всеки от тях, за да упражнят правото си на глас за определена политическа партия.

По делото двамата мъже са били разпитани в качеството на свидетели, включително и пред съдия от Районен съд–Пловдив. Извършени са били претърсвания и изземвания, приложени са писмени материали и веществени доказателства – тефтери.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2000 лева. Действията по разследването продължават. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина