Полицаи нахлуха в кръчми в Столипиново, били пълни с клиенти

Автор: Plovdiv Now 5403
Полицаи нахлуха в кръчми в Столипиново, били пълни с клиенти

Полицаи нахлуха в заведения в ромския квартал Столипиново, които продължават да работят, независимо от разпоредбите на Здравното министерство. Акцията се проведе тази вечер в кръчми на улиците "Правда" и "Възход", предаде trafficnews.bg.

В първия обект хванаха над 23-ма души. Сред тях имало и непълнолетни и малолетни лица. Оказа се, че въпреки че е бил обозначен като заведение, обектът не е търговски или поне собственикът му не разполага с необходимите документи за това. На всички посетители ще бъдат връчени актове за неносене на маски, а на собственика - акт по Закона за здравето за нарушаване на противоепидемичните мерки, в частност - събиране на повече от 15 души в заведението.

Обектът на "Възход" също няма документи за извършване на търговска дейност. В него бяха установени 10 лица, на които е съставен акт за неносене на маски. Акцията идва след получени множество сигнали за нерегламентирано събиране в така наречените "барчета". 

Конструкциите са изолирани, прозорците са покрити с ламарина, а за да се влезе вътре, трябва да се каже кодовата дума. След ударната акция на полицията в Пловдив миналата събота, посещенията са станали още по-тайни и дискретни.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина