Пловдивски шофьор отнесе 2 000 лв. глоба, оказа се изряден

Автор: Plovdiv Now 5795
Пловдивски шофьор отнесе 2 000 лв. глоба, оказа се изряден

Пловдивчанин успя да спечели дело, след като бе заснет на бул. ,,Санкт Петербург‘‘  с автомачтично средство, отчело, че автомобилът му няма застраховка ,,гражданска отговорност‘‘. Въпросното нарушение  е било отчетено на 04 май 2022 г. в 10:07 часа. След като получил административното си наказание в размер на 2000 лева се е оказало, че всъщност водачът на автомобила с марка Ауди, има валидна застраховка, а средството, което се намира на въпросния булевард, вероятно е било повредено.

Той решил да обжалва наказанието, защото според него е санкциониран напълно незаконно. След разглеждането на казуса в Районен съд-Пловдив на 27-ми юни 2023 година, магистратите отредиха то да бъде отменено. Видно от справката за собственост, съдът е установил, че автомобилът към дата на заснемането е бил изряден и с валидна застраховка ,,гражданска отговорност‘‘. По тези съображения съдебеният състав е намерил, че електронният фиш е незаконосъобразен.

Решението може да се обжалва с касационна жалба пред Административен съд – Пловдив в 14-дневен срок от получаване на съобщението от страните, че решението е изготвено.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина