Пловдивчанин: Централните гробища са скрити в буйна растителност

Автор: Plovdiv Now 5586
Пловдивчанин: Централните гробища са скрити в буйна растителност

Гъста растителност е обхванала едно от най-важните места за пловдивчани. Дошлите да почетат паметта на своите близки се възмущават от непочистени алеи и междугробищни пространства.

Читател се свърза с Traffic News, за да сигнализира за непочистени зони в гробищния парк.

”Централни гробища в Пловдив са скрити в буйна растителност. Днес минахме оттам и това, което видяхме беше отвратително – гробове и паметни плочи на места не се виждаха от буйната трева, оставена да расте на воля. Нито близките, нито от Общинско Предприятие ”Траурна дейност” са си направили труда през последните месеци да почистят. Превърнало се е в змиярник. Тотално непочитане на починалите и паметта им. В момента има групичка работници, които пръскаха с препарат и косяха растителността, но въпросът тук е защо е оставено да стигне до това състояние гробище на 300 хиляден град.”, пише нашият читател. 

Репотер се свърза с Коста Попов, директор на ОП ”Траурни дейности”. Той увери, че се прави всичко възможно за навременното почистване на гробищните паркове в града, но поради лошите метеорологични условия последните седмици това не е възможно. ”Правим всичко по силите си, но времето ни затруднява.”,заяви Коста Попов.

Екипи на ОП ”Траурна дейност” са запознати с проблема, но не могат да се ангажират с конкретни срокове за отстраняване на цялата растителност.

”Отговорност е и на гражданите да почистват гробните парцели и пространствата около тях.”, допълни още той.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина