ПИМК вади техниката от Колежа днес, ако няма възлагателно писмо! Зико: Ще има писмо след 2 дни

Автор: Plovdiv Now 22914
ПИМК вади техниката от Колежа днес, ако няма възлагателно писмо! Зико: Ще има писмо след 2 дни

Собственикът на ПИМК Илиян Филипов заяви, че довечера ще извади строителите и техниката от стадион „Христо Ботев”, ако до края на деня не получи възлагателно писмо  от Община Пловдив.

„До момента са извършени дейности за 36 029 000 лева, като с тази сума се изчерпва възложеното от Община Пловдив. За да продължа да работя Община Пловдив трябва да ми възложи дейности за строителството за 5,3 млн. лева, колкото бе гласувано на Общинския съвет. Аз без това писмо не мога направя нищо повече, защото ще наруша закона”, заяви Илиян Филипов. Той обясни, че от една седмица търси някой в Общината, който да ми подпише писмото, а всички вдигат рамене.  По думите му никъде в решението на Общинския съвет за допълнителните средства, както и за комисиите, не се споменава, че възлагателните писма трябва да минават през одобрение в тях. Още повече, че това го няма нито в закона, нито в договора между Община Пловдив и ПИМК.

Кметът Здравко Димитров заяви пред TrafficNews, че фирмата изпълнител, ще си получи писмото след два дни.

„Трябва да изпълняваме решенията на Общинския съвет. Двете комисии вече са сформирани, като на едната начело е Величко Родопски, а на другата Георги Титюков. На втори март ще заседават комисиите и ще се опитаме да извадим възлагателното писмо още същия ден. Не мисля, че два дни е фатално, няма смисъл от допълнително напрежение”, заяви градоначалникът.

Очаквайте подробности!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина