Откриха новия паркинг в “Източен“, възможно е да вдигнат цената на паркоместата

Автор: Виктория Петрова 4667
Откриха новия паркинг в “Източен“, възможно е да вдигнат цената на паркоместата

Нов паркинг за 63 коли в пловдивския квартал "Източен" бе открит днес официално от кметът на Пловдив Здравко Димитров и районният кмет Иван Стоянов. 

Цялата зона от близо 1400 кв.м. на ул. "Славянска" 81 е облагородена, като част от нея е обособена за коли, а в дъното е облагородена стара паркова зона в междублоковото пространство. Стойността на ремонта е 140 хиляди лева, като преобразването на зоната е отнело около месец и половина. 

"Тук беше Кербала, буквално. Теренът беше на различни нива, с пропадания, стари гаражи, кал и прах. Миналата година имаше паднало дърво върху автомобил. Наистина положихме много труд, за да го обособим като нормална зона. И в парковата зона нямаше осветление, нямаше пейки", посочи райкметът Иван Стоянова. 

В новоизградения паркинг има място за 63 автомобила, като по-голямата част от местата - 48 ще бъдат предназначени за отдаване на домуващите срещу 20 лева месечно. 11 ще са безплатни, а 4 ще са инвалидните паркоместа. 

По време на официалното презентиране на зоната кметът Здравко Димитров обяви, че се обмисля покачване на цената на месечния абонамент за паркиране на живущите. 

"Ако искаме да имаме повече такива паркинги, трябва да увеличим цените за паркирането. За да има такива инвестиции и на хората им харесва това, което виждат, трябва парите да идват от някъде", бе категоричен Здравко Димитров. 

Парковото пространство в съседство също е облагородено - извърешно е озеленяване, сложени са пейки и ново детско игрално съоръжение, като Стоянов подчерта, че предстои поставянето и на нови такива. Осветлението в района е подменено. Пътните настилки и дъждоприемната инсталация по пътищата към паркинга са възстановени. Обновени са тротоари, сложени са и антипаркинг колчета. Припомняме, че се очаква ремонта на ул. "Богомил", "Лев Толстой", в непосредствена близост се предвижда изграждане на т.н. зелена класна стая и се очаква районът да придобива все по-модерна градска визия.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина