Обичайно? Претъпкан рейс без климатик се движи с отворени врати в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4864
Обичайно? Претъпкан рейс без климатик се движи с отворени врати в Пловдив

Автобус от градския транспорт се движи без включен климатик и с отворена врата. За поредният такъв случай сигнализира пловдивчанин, който е използвал превоза на автобус по линия №6 на 7 август.

Тенденциозната ситуация едва ли изненадва някой от пътниците, тъй като такива случаи са редовни, но някои от гражданите са взели решението да прекратят използването на градския транспорт именно заради случаи на липса на климатик, адекватно отношение или ниска хигиена.

Пловдивчанинът разказа, че е изчаквал автобусът на спирката до Основно училище „Екзарх Антим I” в посока Изгрев. Когато се е качил, мъжът е забелязал, че вратите на автобуса са отворени.

„Автобусът караше с отворена врата, при положение, че беше пълен и това създава предпоставка за сериозен инцидент”, сподели мъжът.

Той добави, че три пъти различни пътници са отправили молба към шофьора да затвори вратите, но това не се е случило, тъй като водачът им обяснил, че в автобуса няма работещ климатик.

„На всичкото отгоре на кръстовището до мол Марково тепе автобусът беше спрял на червен светофар и позволи на жена с малко момченце да слезе от автобуса, въпреки че бяхме в движение и не бяхме спрели на спирка. Докога ще търпим това безобразие?”, допълни той.

Пропомняме, че експеримент на TrafficNews показа, че от пет проверени градски линии, четири от тях нямат климатик, а градусите отчетоха стойности над тези отвън.

Всички договори с превозвачите ги задължават да имат климатични системи в автобусите си, като се пускат при температура над 28 градуса навън. В купетата живакът не трябва да показва повече от въпросните градуси.

За всяка неработеща климатична инсталация превозвачите трябва да бъдат глобени от Община Пловдив. Оправданието тази година на собствениците на автобусите е, че няма резервни части на пазара и не могат да ги ремонтират.

При системно неспазване на изискването за климатичните инсталации Община Пловдив може дори да прекрати договорите с тях.

Видео:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина