Обявиха на търг имот в Източната индустриална зона на Пловдив

Автор: Соня Желязкова 2508
Обявиха на търг имот в Източната индустриална зона на Пловдив

Обявиха на търг имот в Източната индустриална зона на Пловдив. Частен съдебен изпълнител е стартирал публична продан на парцел, в който са построени четири сгради и офиси. Той се намира на ул. „Владая“ 4 и площта му е близо половин декар. Началната цена при наддаването за недвижимото имущество възлиза на 654 286 лева /334 531 евро/, което представлява 80% от оценката му, пише trafficnews.bg.

Върху него са наложени множество тежести и възбрани, вписани в Службата по вписвания в Пловдив. Оферти наддавачите могат да предлагат от 11 март до 11 число на следващия месец, като се очаква на 12 април да стане ясно дали имотът има нов собственик.

Междувременно справка показва, че понастоящем собствеността върху имота е на акционерно дружество „Инвест 2020“, чийто капитал е вписан на "Екзакт консулт 2012" и "ФМП Експерт". ЕООД

Назад във времето са се извършвали няколко апорта между фирмите „Лион Трейдинг“ ООД и „Лион Инвест Груп“ АД. Едното станало през 2016г., а другото година по-късно. Те упражняват дейност в сферата на юридическо, икономическо, счетоводно и данъчно консултиране, както и търговия с различни продукти. Посочените прехвърляния не могат да се противопоставят на взискателя по изпълнителното дело, който има вписани ипотеки в негова полза за обезпечаване на вземането.

Красимир Маламов, Албена Мянева и Любчо Петков са лицата свързани с „Инвест 2020“, „Лион Трейдинг“ и „Лион Инвест Груп“. Тримата са управители и собственици в няколко дружества, чийто капитал е прехвърлен през няколко фирми, които чиито публични отчети са съмнителни.Прави впечатление, че именно Любчо Тодоров има участие в над 90 дружества с адреси в различни градове в страната. Не е изключена възможността именно чрез подобни действия да се прикриват данъчни задължения. Справка в списъка на НАП за дружества с неуредени публични задължения сочи, че към 2017г. „Лион Инвест Груп“ има над 1 101 000лв. дългове към държавата.

На въпросния адрес „Владая“4 пък се помещава кантората на адв. Сийка Мянева. 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина