НКЖИ пусна поръчка за обзавеждането на хотела на Централна гара в Пловдив

Автор: Благовест Андонов 66956
НКЖИ пусна поръчка за обзавеждането на хотела на Централна гара в Пловдив

НКЖИ пусна обществена поръчка за обзавеждането на хотела A&М на Централна гара в Пловдив.  Той бе изграден от бизнесмена Миролюб Столарски, като част от ангажиментите към концесията на гарата под тепетата.

След делата между него и държавата за концесията заради пробива под гарата, от НКЖИ развалиха споразумението и изплатиха 11 млн. лева на Столарски. Срещу тази сума те придобиха хотела, който носи инициалите на бизнесмена и съпругата му, научи trafficnews.bg.

Причината за развалянето на концесията е започналият пробив на Централна гара, който прави невъзможно функционирането на част от изградените съоръжения и търговски площи.

Той разполага с 111 стаи, от които 14 луксозни и 3 апартамента. За него вече се грижи държавното дружество, като е решила да го оборудва с 300 хил. лева. Поръчката е разделена на 15 позиции. Сред тях е доставка на бяла и черна техника, мебели, спално бельо, прибори за готвене и хранене, килими и пътеки, матраци и други. В поръчката има позиции и за услуги, като изпиране на пране, интернет и телевизия и дори уреждане на авторски права за музика.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина