Направиха първа копка на нова улица в Пловдив

Автор: Благовест Андонов 2964
Направиха първа копка на нова улица в Пловдив

Първа копка на продължението на  ул. „Георги Странски” в "Източен" бе направена от градоначалника Костадин Димитров, районният кмет Емил Русинов и неговият  предшественик Иван Стоянов. Новата пътна връзка ще свърже ул. „Тодор Гатев” с ул. "Архимандрит Евтимий”  , което е първият етап от планувания ремонт.  Имотът върху, който ще се изгражда инфраструктурата бе прехвърлен на община Пловдив от военните, като в съседство има още три имота, за които градските власти чакат отговор, пише trafficnews.bg.

Костадин Димитров заяви, че новата инфраструктура в този район е изключително ползвана, като самият той също често минава през нея. С изграждането на ул. „Георги Странски” движението в  целия район ще бъде още повече облекчено. Очаква се в рамките на три месеца пътният участък да бъде завършен, като стойността му е 1,3 млн. лв.

Емил Русинов даде и техническите параметри на уличната мрежа, тя е дълга близо 200 метра, като ще бъде с две ленти по 3,5 метра и от двете страни и тротоари по 1.5 метра.

Отдолу ще бъде изградена подземна инфраструктура, като окабеляване, ВиК и други. Проектът е с включено още осветление, както и обособяването на 51 паркоместа.

Вторият етап предвижда реконструкцията на ул. "Архимандрит Евтимий”  до ул. „Радко Димитриев”, като там освен пътното платно ще бъдат изградени и нови тротоари, тъй като в момента те са с размери от едва 60 см и е невъзможно да премине майка с детска количка по тях.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина