Мъртво неродено бебе провокирало агресията срещу лекарка и акушерка в ДКЦ в Столипиново

Автор: Добринка Димова 15449
Мъртво неродено бебе провокирало агресията срещу лекарка и акушерка в ДКЦ в Столипиново

Мъртъв плод е провокирал агресията на ромите към лекарка и акушерка в Диагностично-консултативен център „Изток” в пловдивския квартал Столипиново. Припомняме, че екшънът се разиграл вчера в около 11 часа. Медиците били нападнати с удари от 35-годишна жена, която внезапно нахлула в кабинета им заедно с още осем жени и един мъж с малко дете.

Пациенти, които в този момент са чакали пред АГ кабинета и са станали свидетели на случилото се, разказаха пред наш репортер, че групата била много шумна. С влизането си в кабинета, 35-годишната жена се затичала към лекарката. Замахнала и я ударила с юмрук в слепоочието. Лекарката се свлякла и наранила главата си в бюрото. Друга жена се нахвърлила върху акушерката и я ударила два пъти в ръката.

В този момент сестра от съседен кабинет се обадила на тел. 112 и за минути на място пристигнали няколко екипа на полицията. „Ще те причакаме довечера и ще те убием”, заканили се на излизане жените.

Нападателката е майка на бременна в осмия месец пациентка. На 14 май 20-годишната й дъщеря била на контролен преглед в АГ кабинета в ДКЦ „Изток”. Направен е ехографски преглед, който установил, че плодът се развива нормално и всичко с бременността е наред. На 26 май бременната отишла в АГ отделението на МБАЛ „Св. Мина” на ул. „Весела”  и разказала, че не се чувства добре. Лекарите там установили, че бебето е мъртво. Транспортирали я по спешност в УМБАЛ „Пловдив”, където мъртвият плод е изваден, а родилката – спасена.   

Очевидно обаче смъртта на нероденото й внуче е афектирало бабата, която е нападнала медиците. Тя е арестувана и отведена за едно денонощие в районното управление. Срещу жената е образувано бързо производство.  Уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.

Пострадалата лекарка е била прегледана в болница. Тя е с комоцио, но след нейно настояване е освободена за домашно лечение. До края на седмицата е в болничен.

„Лекарката е изключително блага жена. Много пъти ни е давала пари за лекарства и ни е карала в болницата със собствената си кола”, разказаха пациенти, които не можеха да повярват какво се е случило.

Всички работещи в Диагностично-консултативен център „Изток” са в шок от случилото се. „Повече от 3 години съм тук, такова нещо не е имало”, коментира управителят на ДКЦ-то д-р Живко Димитров. Той е бил в кабинета си по време на инцидента. Веднага се е качил в АГ-кабинета и е видял битата лекарка, която е била изключително изплашена след нападението. „Много съм благодарен на полицаите, които дойдоха буквално за 2-3 минути", допълни той.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина