Източният вход на Пловдив стана по-красив с 40 нови дръвчета СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 7506
Източният вход на Пловдив стана по-красив с 40 нови дръвчета СНИМКИ

Разделителната ивица на бул. „Цариградско шосе“ вече е по-красива с 40 нови иглолистни дръвчета. В залесителната акция се включиха лично кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков и директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев. Бяха засадени общо 20 броя лейландски кипарис, 10 пинии и 10 фиданки от вида сребрист смърч.

„Радостно е, че източният вход на Пловдив става все по-красив. Засадените през последните години стотици дървета и храсти се развиват добре. Не преставаме да обогатяваме зеленината. Винаги перфектно изглеждат многобройните фигури с цветя, подбрани според сезона. От  началото на пролетта започна редовно косене на тревата“, коментира кметът на „Източен" Николай Чунчуков.   

По инициатива на граждани от района до края на деня предстои да бъдат засадени липи и червени дъбове в различни междублокови пространства, включително и край новоизградения паркинг на ул. „Славейна“.

Директорът на „Градини и паркове“ Стоян Алексиев допълни, че в зелените площи е изградена поливна система, която поддържа свежия вид на всички растения.

Нови 40 иглолистни дръвчета от видовете пиния, лейландски кипарилКметът на район „Източен“ Николай Чунчуков и директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев лично се включиха в залесителната акция по бул. „Цариградско шосе“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина