Изправят пред съда друсания дилър, блъснал полицейска кола в Столипиново

Автор: Plovdiv Now 5940
Изправят пред съда друсания дилър, блъснал полицейска кола в Столипиново

Дилърът Гонго, който надрусан блъсна патрулка в Столипиново в края на миналата година, за първи път застана пред съда. Георги Ангелов е с пет повдигнати обвинения.

Припомняме, че Гонго бе задържан в началото на декември миналата година. Той бе преследван в гетото, като при една от маневрите блъснал полицейската кола. Известният пласьор е бил хванат преди сделка,  докато чакал клиент. Когато видял полицаите мъжът, който  бил спрял автомобила си срещу пощата в квартала, веднага натиснал газта.

Пласьорът се опитал да се измъкне от преследващия го полицейски автомобил. При една от маневрите дилърът загубил контрол над автомобила и ударил патрулката. При сблъсъка няма пострадали служители на реда. След това бил заловен от полицаите, които му поставили белезници. При залавянето му Ангелов изхвърлил найлонов плик с кафеникаво вещество. Според анализът, това било хероин.

След ареста униформените са претърсили два адреса и гаража на Гонго. Там са били открити две торби с дрога - синтетичен наркотик с общо тегло 1,167 грама. Освен забранените вещества, в апартаментите са открити 10 броя боеприпаси, за които Ангелов е нямал разрешително.

Днес Гонго застана за първи път пред съда. Интересното е, че дилърът, въпреки петте повдигнати обвинения, е на свобода. Ангелов пристигна сам в съдебна зала, а ход на разпоредителното заседание не бе даден. Причината – липса на защитници.

Георги Ангелов е трябвало да бъде представляван от трима – двама адвокати и неговата майка. Оказва се, че само преди ден Гонго се е отказал от услугите на един от адвокатите си – Йордан Давчев, тъй като нямал пари. Така единствен представител на дилъра остава адвокат Драгинова, която обаче е в болничен. Майката на Ангелов пък – Надка Ангелова, е в чужбина.

„Замина за Германия. Ще вади документи и ще си дойде за следващото дело. Не давайте ход на заседанието, искам си адвоката”, заяви Гонго.

Процесът ще продължи през октомври. Тогава ще стане ясно дали дилърът ще се признае за виновен или ще пледира за невинност.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина