Изнасят техниката от Колежа, строителството спира

Автор: Plovdiv Now 177745
Изнасят техниката от Колежа, строителството спира

Строителната фирма ПИМК започна да изнася техниката си от стадион „Христо Ботев”.

Както TrafficNews писа, собственикът на компанията Илиян Филипов заяви, че ще преустанови дейностите си по строителството на Колежа, ако не получи днес възлагателно писмо за дейностите от 5.3 млн. лева. На обекта бе и самият Филипов, който каза, че е провел двучасов разговор с представителите на градските власти, които са му заявили, че няма как днес да извадят възлагателно писмо.

Поради това той преустановява дейностите и изкарва техниката, като ще се върне на обекта едва когато получи документа от Община Пловдив.

По думите на Филипов нито в решението на Общинския съвет, нито в договора между ПИМК и общината, няма пречка да се изкара въпросното писмо.

Той добави още, че не може да извършва повече дейности без него, тъй като е изчерпал ресурса, отпуснат до този момент и това би било нарушение на закона.

По-рано кметът Здравко Димитров каза, че документът може да бъде изваден на 2-ри март, когато се събере и комисията, гласувана от местния парламент, но било невъзможно това да се случи днес .

Събитията от деня пък поставят под въпрос довършването на стадиона до средата на април, каквото желание имаха феновете, изпълнителя и ръководството на клуба.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина