Иван Стоянов засади първите дръвчета с деца в Източен

Автор: Plovdiv Now 4142
Иван Стоянов засади първите дръвчета с деца в Източен

Открита практическа ситуация под надслов „Пролетта носи живот“ се проведе в ДГ “Щaстливо детство“ в район „Източен“. Директорът Евгения Попиванова и учителите от 4 гр. се погрижиха учебното занимание да се превърне в празничен мултидисциплинарен урок, в който с удоволствие се включи и районният кмет. Децата научиха важни неща за зелената система, за грижите, които всеки трябва да полага за нея и какво е нейното значение за чистия въздух.

Първите дървета, които засадиха, бяха японска розова вишна, ябълкови и черешови дръвчета, както и маслинови храсти. „Дали ще има маслини скоро“, се зачудиха децата, а на подканянето на Сашко да поливат вече, Митко отсече- кметът да каже. Районният кмет , видимо развеселен, даваше напътствия заедно със зам.-кмета Атанас Кунчев и непрекъснато стимулираше децата да извършват едно ли друго действие.Всяко дете обеща да полага грижи за насажденията с цялото си семейство, за да се залеси целия двор. „Впечатлен съм от цялостната организация на това важно занимание, защото опазването на чистотата, природата и въздухът са важна кауза в моя живот и дейност, още повече, че съм и биолог по образование.

"Поздравления за педагозите и децата!“- заяви Иван Стоянов и добави, че с радост ще помага за обогатяване на дворната растителност и съдейства за оформяне на екологични кътове в детската градина. За цялостната си подкрепа той получи специална грамота и разсад здравец с послание да ползва и търсачката www.ecosia.org, която отчислява суми за подобряване на зелената система.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина