Иван Стоянов инициира мерки срещу пожарите и замърсяването на Столипиново

Автор: Plovdiv Now 5738
Иван Стоянов инициира мерки срещу пожарите и замърсяването на Столипиново

Регулярна среща във връзка с увеличаващата се опасност от пожари на територията на квартал „Столипиново“ с настъпване на летния сезон се проведе по инициатива на кмета Иван Стоянов.

С началото на летния сезон в  „Столипиново“ се наблюдава традиционно увеличение на жителите, което води до прекомерно натрупване на отпадъци в квартала. Съчетано с горещото време, това струпване на множество хора е предпоставка за палежи на отпадъци, гуми и изсъхнали тревни площи. С цел превенция, всяка година в началото на месец юли кметът Иван Стоянов провежда работна среща с представители на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението", Шесто РУ на МВР, общинските предприятия „Чистота“ и „Градини и паркове и „Общинска охрана“, както и Общинския инспекторат. Набелязани са редици мерки, свързани със засилена охрана на входно-изходните артерии на квартала, ще се положат и необходимите усилия за своевременно събиране на отпадъците извън контейнерите в невралгичните точки, почистване от сухи треви и изграждане на допълнителни диги в района на река Марица.

По отношение на другия наболял проблем – „внасяне“ на отпадъци в квартала от целия град, беше отбелязано от зам.-началника на Шесто РУ, че съвместно с Общински инспекторат имат няколко успешно приключили акции по установяване и санкциониране на водачи на бусове, нерегламентирано внасящи отпадъци в Столипиново. Кметът Иван Стоянов предложи положителната тенденция да бъде „подкрепена“ от мерки за засилване на наблюдението по входните улици и организиране на обходи и постоянно видеонаблюдение във всички часови пояси, за да бъдат своевременно санкционирани нарушителите и да бъде прекратена практиката по депониране на строителни и едрогабаритни отпадъци от целия град в нерегламентирани сметища в квартала.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина