Халето с изгорели складове - собственост на “Пловдив стройресурс“

Автор: Парашкева Иванова 4068
Халето с изгорели складове - собственост на “Пловдив стройресурс“

Халето в складовата база на бул. "Марица" , в което по обед избухна огромен пожар, е собственост на пловдивската компания "Пловдив строй ресурс". То се намира на площ от няколко декара и в него се помещават няколко фирми, които държат складови площи. В халето има фирми за изолация, за мебели, за профили, за дограма и др. 

Сигналът за пожара е подаден в 11. 30 часа. Тръгнал е склад за изолазация, като по данни на TrafficNews се е запалил стиропор. По непотвърдени данни причината за пожара е проявена небрежност от страна на работник, който хвърлил незагасен фас в района. 

Огънят бързо е обхванал складираните изолационни материали. "Изведнъж всичко лумна и ни изведоха" , разказа работник от склада. 

Първите пожарни коли пристигнали минути след получаване на сигнала, но огънят се разраствал с огромна скорост. "В момента заради карантината строителните фирми не работят на пълен капацитет и складовете са пълни със строителни материали. На склад има много повече материали, отколкото по друго време" разказа един от собствениците на фирми. 

В склада горят бои, топло и хидроизолации, а синият вятър носи  опасния дим към двата района. Информацията е на ръководителя на Отдел „Обществен ред и управление при кризи” Емил Вълков. Той уточни, че на място са 10 пожарни автомобила, които се борят  да локализират пожара.

Огънят в комбинация от черен задушлив пишек пречеше на пожарникарите да влязат вътре. С маркучи и оръдия в продължение на два часа те се бореха с огнената стихия. В 13. 30 часа пожарът беше локализиран, но вътре продължава да тлеят запалени материали. 

Към този момент не е ясно на каква стойност са унищожените материали и изгорялата сграда. 

Строителната компания "Пловдив строй ресурс" е собственост на бизнесмена Красимир Томов. Компанията държи складове на бул. "Марица" и е инвеститор на големия жилищен комплакс "Дунав" на едноименния булевард в Пловдив. 

От община Пловдив  се обърнаха с препоръки към гражданите основно от районите „Източен“ и „Тракия“ да затворят прозорците на жилищата си и да излизат навън само при крайна необходимост и с маски.

Екип от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) и Регионалната лаборатория – Пловдив към ИАОС са се отзовали на мястото на инцидента. Експертите извършат замервания на въздуха на мястото на пожара и в близките населени места с мобилен апарат GAZMET. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина