„Градини и паркове” преобразиха с цветя кръговото кръстовище в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4598
„Градини и паркове” преобразиха с цветя кръговото кръстовище в Пловдив

В приятна гледка екипи на „Градини и паркове” преобразиха кръговото кръстовище между бул. „Шести септември“ и ул. „Владая“. Красива фигура от цветя е оформена с над 5000 стръка колеус, ирезине и жълт тагетис, които през ноември ще бъдат заменени с есенни видове. Посят е райграс и съвсем скоро ще израсне като зелен фон на цветната кмпозиция..

„Проектът е на един от младите ландшафтни архитекти в предприятието. Съгласуван е и одобрен от експертен съвет в общината. Предварително заравнихме терена и обогатихме почвата с хумус. Изградихме и автоматизирана поливна система”, каза директорът Веселин Козарев.

В центъра на композицията са поставени елипсовидни габиони, запълнени с речен камък, като при монтажа им е използвана подложка от нетъкан геотекстил, който да изпълнява дренажна и разделителна функция. Осветителни тела в 6-те ъгъла на габионите  вечер допълват ефекта на обновеното пространство. При подходящи метеорологични условия като акцент по средата ще бъде засадено дърво от вида фотиния с висока декоративна стойност.

Работници на „Градини и паркове” вече облагородяват и пространството от  северозападната страна на кръговото кръстовище, което също е част от проекта. Там предстои да бъдат засадени чинари, които през горещите месеци да пазят сянка на преминаващите по тротоара и велоалеята. Предвидена и дървесно-храстова група в свободен стил. Тя включва иглолистни и храстови видове, които чрез своите декоративни качества предлагат багрови и силуетни ефекти през всички сезони чрез последователен цъфтеж, вечнозелена багра и различни цветове на листата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина