Футболист от Нигерия ще тренира децата от Столипиново

Автор: Plovdiv Now 613
Футболист от Нигерия ще тренира децата от Столипиново

Кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков  и Филипс Шегун подписаха днес договор за провеждане на тренировки по футбол на деца от Столипиново.  Най-малко два пъти в седмицата Филипс Шегун ще провежда занимания на новата спортна площадка на улица „Крайна“ и на стадиона на улица „Вратцата“. Тренировките ще са сутрин и вечер, а децата ще са разпределени във възрастови групи.

"Изпълняваме поетия при откриването на съоръжението ангажимент да осигурим треньор по футбол за децата. Има много желаещи да се занимават със спорт и ние им даваме тази възможност", заяви районният кмет Николай Чунчуков. Той подчерта, че новата площадка на улица „Крайна“ се радва на голям интерес. Съоръжението отговаря на всички съвременни изисквания за качество и безопасност, има монтирано осветление и на нея може да се тренира футбол, баскетбол и други спортове.

Филипс Шегун е бивш нападател на елитния нигерийски юношески отбор Kwara United Шегун. От години той живее в Пловдив, където е открил любовта си и създал семейство. Шегун тренира всеотдайно деца от квартала и полага усилия за тяхното възпитание.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина